Buna ziua,
Au existat in urma cu multi ani si alte firme in grupul unde lucrez eu acum, spun generic grup, dar ele au avut acelasi reprezentant legal. Acestea au fost inchise, trebuie sa le trecem si pe acestea in Reges Online?
1.Procedura de acces la acel registru se face ca si pentru firmele existente, tot de catre reprezentantul legal de atunci?
2.Eu cum as putea sa vad si/sau sa corectez in caz de nevoie pentru fostii angajati, daca nu am fost angajata?
3.Conteaza cat de veche a fost acea firma?
4. Daca reprezentantul legal de atunci nu mai este, cum se procedeaza?
Poate nu am inteles eu bine din prezentarile Inspectiei Muncii, unde s-a mentionat clar, ca daca au avut angajati, ele trebuie trecute pe Reges Online.
Va multumesc.
Buna ziua,
1. Da – regula generala este ca orice firma care a avut vreodata salariati si nu este radiata din Registrul Comertului trebuie sa aiba registru in REGES-ONLINE. Daca firma este radiata, nu mai are aceasta obligatie.
2.Da – procedura este identica. Reprezentantul legal (sau, dupa caz, lichidatorul/administratorul judiciar) este cel care solicita accesul. Acesta isi face cont personal in REGES-ONLINE (pe CNP-ul sau) si apoi adauga firma dupa CIF, solicitand acces la registru.
3.Nu conteaza daca dvs. erati sau nu in firma la acea vreme. Odata ce aveti acces in REGES-ONLINE la registrul firmei, veti putea vizualiza si istoricul contractelor incetate. Nu este obligatoriu sa completati datele lipsa pentru salariatii incetati – aceste completari (nivel studii, loc de munca etc.) sunt obligatorii doar pentru salariatii activi.
4. Conteaza cat de veche este firma?
Nu. Important este statutul juridic actual:
• daca firma exista si nu este radiata, trebuie sa aiba registrul in REGES-ONLINE;
• daca firma este radiata, nu se mai face nimic
5. Ce se intampla daca reprezentantul legal nu mai este?
Daca nu exista claritate in privinta situatiei firmei sau a persoanei care ar trebui sa ceara accesul, este recomandat sa va adresati Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) din judetul in care firma a avut sediul social. ITM poate verifica situatia juridica si va poate indruma exact asupra documentelor necesare.