Creare cont/cerere acces registru prestator

Buna ziua!

Am creat contul pe CNP (prestator) cu semnatura electronica. Fara a crea cont pentru entitatea pe care o reprezint legal, am solicitat acces in registru pentru o societate cu care am incheiat un contract de prestari servicii (intre societati juridice), in calitate de imputernicit. Am obtinut accesul la registrul firmei-client. Dilema mea este ca nu reiese de nicaieri calitatea mea de reprezentant legal al firmei prestatoare cu care firma client a incheiat un contract de prestari servicii. Ce ar trebui sa fac, astfel incat sa fie clar faptul ca societatea pe care o reprezint este prestatorul si nu eu ca persoana fizica, cum reiese in momentul de fata. Ar trebui ca cererea de acces sa se realizeze direct din registrul firmei prestatoare sau sa se faca delegarea direct din registrul angajatorului pentru firma prestatoare?

Multumesc.

În cazul în care nu ați solicitat încă acces la registrul societății pe care o reprezentați legal, este necesar să faceți acest lucru. După obținerea accesului la registrul firmei prestatoare, unde aveți calitatea de reprezentant legal, veți putea vedea această mențiune în platformă.
Ulterior, dacă accesați din meniu secțiunea „Registre – Angajatori”, veți observa că aveți acces la două socități, una este firma în care aveți calitatea de reprezentant legal și cealaltă, firma pentru care acționați în calitate de împuternicit.

O societate poate delega o firmă prestatoare doar în situația în care reprezentantul legal al societății și-a creat personal contul în platformă și a solicitat acces la propriul registru.
În cazul în care accesul la registrul clientului a fost solicitat de către un împuternicit, nu se mai face delegarea către o firmă prestatoare.
Eventual, firma prestatoare care a solicitat acces la registrul clientului poate, la rândul ei, să delege un angajat propriu pentru transmiterea datelor în registru pentru firma-client.

Mulțumesc frumos!

mar., 21 oct. 2025, 19:28 Lacramioara via IntrebariHR <notifications@intrebarihr.discoursemail.com> a scris: