Act aditional si decizie de incetare semnate in perioada suspendarii

Buna, am neaparat nevoie de un raspuns pentru aceasta situatie:
Am un angajat care s-a aflat in concediu crestere copil (angajat pe doua firme) In data de 16.03 pe ambele firme mi-a trimis cerere de reluarea activitate in data de 01.04.2026, si am intocmit decizia de reluare a activitatii. Dupa in data de 18.03 a discutat cu managera mi-a zis ca s-a aprobat incetarea unui contract cu 01.04 (incetare cu art 55b ) si ca o sa full time pe cealalta firma, I-am trimis cererea de incetare si decizia, actul aditional care intra in vigoare cu data de 01.04.2026. Problema este ca s-a semnat cu 18.03.2026 pe aceste acte iar eu le-am oferit numar de inregistrare tot cu 18.03.2026 dar actele intra in vigoare in 01.04.2026
Ce sa fac in aceasta situatie? Angajatul si-a depus si decizia de incetare pentru dosarul stimulet insertie…Trebuie sa rectific actele?

Bună ziua!

Este în regulă ca documentele să fie semnate și înregistrate la data de 18.03.2026, iar data de intrare în vigoare (data la care produc efecte) să fie 01.04.2026. Practic, documentele se întocmesc și se semnează înainte, dar produc efecte la o dată viitoare.

1 Like

Buna ziua, deci este in regula ca semnat cu data de 18.03? (contractul lui fiind suspendat in data respectiva)

Da, este în regulă. Important este ca documentele să fie semnate de ambele părți.