Incetare suspendare concediu medical?

De ce este necesar sa intram pe incetare suspendare concediu medical? nu este de la sine inteles perioada pentru care s-a facut suspendarea?

am reusit sa introduc un CM initial, dupa ce l-am introdus pe ce in condinuare, si acolo s-a facut singura incetarea de suspendare

de ex”:

am introdus un cm de pe 18-31.07 care era in continuare

dupa - am intrat la contracte la istoric- am ales operatia dupa care trebuia intrrodusa perioada de suspendare pt CM

AM BAGAT CM 03-17.07.2025

Si acolo si-a facut singur incetrarea la suspendare in data de 18, cu toate ca eu de pe 18 aveam bagat alt cm deja!

multumesc frumos!

Buna ziua,

In principiu, operatia de suspendare a contractului functioneaza in acelasi mod pentru orice temei de suspendare: trebuie intervenit explicit asupra contractului pentru a introduce atat suspendarea, cat si incetarea suspendarii.

In cazul relatat, intelegem ca initial ati introdus un concediu medical in continuare (CM) pentru perioada 18–31.07.2025. Ulterior, ati revenit si ati adaugat in istoric o suspendare pentru un alt concediu medical anterior, respectiv perioada 03–17.07.2025.

Pentru suspendarile adaugate in istoric, sistemul REGES-ONLINE opereaza diferit fata de cele introduse in timp real: nu exista optiunea de a introduce si incetarea suspendarii manual in acest context. Din acest motiv, platforma inceteaza automat suspendarea incepand cu ziua urmatoare datei de sfarsit a suspendarii introduse. Astfel, in exemplul de mai sus, incetarea automata a fost setata pe data de 18.07.2025 .

Pentru intrebari sau nelamuriri legate de modul de operare in REGES-ONLINE, va puteti adresa direct echipei tehnice Reges Online prin canalul oficial de comunicare, disponibil aici: GitHub · Where software is built

2 Likes

BUNA ZIUA - AS MAI AVEA O INTREBARE: daca am 2 concedii medicale - trebuie sa intru sa fac incetare suspendare si dupa primul sau pot sa inregistrez si cel de-al 2.lea si la sfarsit sa fac o singura incetare suspendare?

Dacă certificatul medical este în continuare, nu este necesar să încetați prima suspendare, ci doar să modificați data încetării acesteia.

În schimb, dacă certificatul medical este unul inițial și are un alt cod de indemnizație, trebuie să încetați prima suspendare și să suspendați din nou contractul.

1 Like

Bună ziua,

Am înregistrat primul concediu medical perioada 05.08-08.08.2025, pot inregistra tot acum si incetarea suspendarii - 08.08.2025, cel putin la concediile 01?

Iar în cazul în care vine cu un concediu medical in continuare de ex. din 08.08 - 15.08, pot introduce din nou concediu medical cu începere din 8?

Buna, Eu cand bag cm-ul , fac si incetare suspendare, SA NU UIT DE EA!

Din același motiv intreb :slight_smile:

Buna, ma alatur si eu subiectului pentru ca am o nelamurire.

Daca am inregistrat o suspendare pentru concediu medical in care am notat data inceperii si incetarii acesteia trebuie sa facem si incetarea suspendarii manual? Care este termenul de transmitere in noul Reges, intram in prima zi dupa incetare si reactivam sau este un alt termen legal?

Multumesc

BUNA, noi avem foarte multe cm-uri- asa ca atunci cand il primesc - in bag in reges si ii fac si incetarea! sa nu uit de ea!

1 Like

si daca aduce altul ulterior il intronuc normal- de la pana la – si ii fac si incetarea!

Data incetarii suspendarii este prima zi in care salariatul redevine activ. Daca aveti suspendare pentru concediu medical ex : data inceput 01.09.2025 - > data sfarsit 15.09.2025 - data incetare suspendare va fi 16.09.2025.

Multumesc, am inteles ca data incetarii suspendarii este prima zi lucrativa, doar nu eram sigura care este ziua in care trebuie compeltat Regesul, cu o zi inainte de incetare a suspendarii, prima zi lucratoare sau merge si o zi dupa?

Incetarea suspendării trebuie transmisă cel târziu în ziua anterioară datei la care încetează suspendarea.

1 Like