Vechime munca si specialitate

Buna ziua,

Am lucrat un an la o firma privata cu contract pentru jumatate de norma. Pe adeverinta de vechime eliberata la sfaristul activitatii au trecut ca am dobandit

Vvechime in munca - 1 an

Vechime in specialitate - 6 luni.

Este corect?

Mulțumesc

Bună ziua,

Potrivit art. 424 alin. (4) din OUG nr. 57/2019, vechimea în specialitate se raportează întotdeauna la durata normală a timpului de muncă, fiind calculată proporțional cu fracțiunea de normă lucrată și demonstrată prin documente justificative. Prin urmare, dacă ați lucrat 12 luni cu timp parțial, vechimea în specialitate nu se va contabiliza integral, ci proporțional, rezultând o vechime în specialitate de 6 luni.

Buna ziua.

Mulțumesc pentru raspuns.

Întrebare: OUG 57 Codul administrativ se aplica si la angajații din mediul privat? Am vazut ca domeniul de aplicare al oug este pentru institutiile publice/personal bugetar. Eu am lucrat la.o firma privata. Mulțumesc

Având în vedere că noțiunea de vechime în specialitate este definită și utilizată în Codul Administrativ, consider că aceasta se aplică și în mediul privat, întrucât nu există o altă reglementare specifică privind vechimea în specialitate.