buna ziua, am un salariat cu contract determinat pe 3 luni l-am prelungit pana acum de 2 ori, a 3 a oara se mai poate pe inca 3 luni ? Multumesc
Bună ziua!
Da, se mai poate prelungi pentru încă 3 luni.
Să aveți în vedere faptul că un contract individual de muncă pe durată determinată poate fi prelungit după expirarea termenului inițial, cu acordul scris al ambelor părți, atunci când este necesar pentru finalizarea unui proiect, program sau a unei lucrări specifice.
Multumesc frumos pentru raspuns
buna ziua, am prelungit la un salariat de 3 ori contractul de munca si acum urmeaza sa ii expire cea dea 3-a prelungire pe 14.02.2026, acum la al 4 -lea act aditional trebuie sa il fac pe nedetrminat tot in baza acelasi contract ? sau se mai poate prelungi pe determinat ? multumesc
Buna ziua,
Contractul individual de muncă pe durată determinată (art 84 din Codul muncii) nu poate fi încheiat pe o perioadă mai mare de 36 luni( 3 ani).
D-voastră întrebați de prelungirea contractului. Dacă prima perioadă de la încheierea CIM este de. 3 luni , ați prelungit odată cu încă 3 luni și acum vreți să prelungiți la fel tot cu 3 luni în total sunt 9 luni, până la 36 de luni puteți să îl tot prelungiți. După 36 de luni ori îl încetați de drept ori îl faceți pe perioada nedeterminata.
În cazul dumneavoastră există un singur contract care poate fi prelungit până la 36 de luni.
A nu se confunda însă cu contractele pe perioada determinata încheiate în termen de 3 luni de la încetarea unui cim care sunt contracte succesive și nu pot avea o durată>de 12 luni fiecare . art.82 alin. 4 și 5 din Codul muncii.
multumesc pt raspuns