Modificare CIM minor - norma

Buna ziua. Salariat minor, implineste varsta de 18 ani, pe data de 04.04.2026. Am intrat in Reges Online pt a modifica CIM cu norma de 8 ore, iar la data la care produce efecte, am selectat data de 04.04.2026, insa dupa transmitere, mi-a aparut mesajul: “Minorii nu pot avea contgracte de munca cu norma intreaga mai mare de 6h/zi, 30h/saptamana,132h/luna!” De ce? Cum pot rezolva? Multumesc!

Bună ziua! Am testat în varianta REGES Online (https://reges.dev.inspectiamuncii.org/) și am reușit să modific durata timpului de muncă și numărul de ore pentru un salariat minor, de la normă întreagă 6/30 la normă întreagă 8/40, fără să apară erori. Este posibil ca problema să fie cauzată de o eroare temporară a platformei REGES Online. Vă recomand să încercați din nou mai târziu.

Am incercat si acuma, si tot asa imi apare. Voi incerca si in cursul zilei de maine, cand ar fi ultima zi pentru a declara modificarea. In cazul in care va aparea acelasi mesaj, cum as putea proceda, pentru a fi totul legal? Multumesc

De asemenea, există posibilitatea ca aplicația să fie configurată astfel încât modificarea normei pentru un minor să fie permisă doar după împlinirea vârstei de 18 ani. Dacă nu reușiți să efectuați modificarea, vă recomand să salvați erorile apărute, pentru a putea demonstra, în cazul unui control, că ați încercat să faceți modificarea anterior, dar nu a fost posibil. Alternativ, puteți modifica norma în ziua în care salariatul împlinește 18 ani, cu aplicare începând din ziua următoare.

1 Like