In cazul in care am avut un salariat care a efectuat nemitivate incepand cu 11.11.2025. i-am suspendat cim-ul in perioada 11-23.11.2025, pe 24.11.2025, azi l-am convocat pentru a justifica absentele, este corect sa-i incetez cim-ul azi , ziua convocarii?
Prin ce mijloc de comunicare ați transmis convocarea salariatului? Ați utilizat e-mailul sau ați trimis documentul prin poștă? Dacă ați trimis convocarea prin poștă, este posibil ca livrarea să fi durat mai mult, iar salariatul să nu fi primit documentele la timp, motiv pentru care să nu se fi prezentat. În schimb, dacă ați transmis convocarea prin e-mail și aveți dovada că acesta a primit și a citit mesajul, deci a luat la cunoștință despre convocare, dar totuși nu s-a prezentat, atunci puteți proceda la încetarea contractului.
Buna ziua !
Am trimis pe posta. Confirmarea s-a intors. Nu eram sigura daca este corect sa incetez cim-ul in aceeasi zi cu ziua convocarii. Multumesc !
Trebuie să aveți în vedere că, potrivit art. 5 alin. (1) lit. e), informațiile prevăzute la art. 4 alin. (2) lit. p) — respectiv perioada, cauzele suspendării și data încetării suspendării contractului individual de muncă — trebuie transmise în Registru cel târziu în ziua anterioară datei suspendării sau datei încetării suspendării. Fac excepție situațiile de suspendare în baza certificatelor medicale, pentru care transmiterea se realizează în termen de 3 zile lucrătoare de la data înregistrării certificatului de concediu medical la angajator, absențele nemotivate, precum și cazurile de suspendare din motive de forță majoră, pentru care transmiterea în Registru se efectuează în termen de 3 zile lucrătoare de la data suspendării.