Suspendare CIM absente nemotivate

Buna ziua,

Va rog foarte mult sa ma ajutati in a efectua pasii corecti in urmatoarea situatie: angajat cu CIM suspendat datorita absentelor nemotivate. I-am suspendat CIM-ul si l-am transmis dupa fiecare 3 zile de absente. In ziua in care va trebui sa ii incetez CIM-ul cum trebuie sa procedez? Ii incetez suspendarea si apoi ii incetez CIM-ul sau ii pot inceta direct CIM-ul?

Va multumesc anticipat!

Zi buna!

Buna ziua,

Nu puteți înceta CIM doar prin simplul fapt că angajatul a lipsit nemotivat. Absenta nemotivată este considerată abatere disciplinară, ceea ce înseamnă că angajatorul poate declanșa cercetarea disciplinară.

Modalitatea legală de a sancționa salariații care lipsesc nemotivat mai multe zile dintr-o lună de la locul de muncă trebuie să se realizeze așa cum angajatorul a reglementat procedura de sancționare pentru absențe nemotivate în propriul Regulament Intern. Prin urmare, sancționarea salariatului și aplicarea unei măsuri sancționatorii corespunzătoare revin în integralitate angajatorului, acesta trebuind însă să urmeze întreaga procedură disciplinară, inclusiv cercetarea disciplinară prealabilă.

Buna dimineata,

Am urmat toti pasii necesari cercetarii disciplinare (referat, comisie, convocator salariat). Intrebarea mea se referea strict la modul de operare in REGES .

Multumesc!

Buna ziua,

Daca contractul de munca al acestuia este suspendat , încetați suspendarea apoi încetați cim.

1 Like

Va multumesc frumos pt raspuns!

Zi usoara!