Durata timpului de muncă și repartizarea acestuia

Cum vedeti voi ca am putea inregistra in REGES aceasta clauza?

G. Durata timpului de muncă și repartizarea acestuia

1. O normă întreagă, durata normală a timpului de muncă fiind de 8 ore/zi și/sau 40 ore/săptămână.

a) Principala repartizare a programului de muncă se face în zilele de Luni – Vineri, între orele 8:00–16:30 cu 30 de minute pauză pentru producție și tura de după-amiază 14:00–22:00 (atât este necesar sau flexibil (inegal/schimburi/flexibil/individualizat etc.)), după cum urmează.

b) În funcție de o activitate mai intensă a companiei repartizarea programului de lucru se va face în zilele de Luni – Vineri, în trei schimburi, după cum urmează:

• tura de dimineață: 06:00–14:00

• tura de după-amiază: 14:00–22:00

• tura de noapte: 22:00–06:00

→ Toate cele trei schimburi menționate mai sus, au o pauză de 10 minute incluse în programul de 8 ore de lucru, pentru tura de noapte după prima pauză din masă de 10 minute undeva între orele 09:00, începând cu ora 12:00, asemena tura de după-amiază are pauza de masă inclusă de 10 minute undeva începând cu ora 17:00, iar tura de noapte are pauză de masă de 10 minute, începând cu ora 01:00 AM, continuând cu 10 minute, începând cu ora 04:00 AM.

Bună seara!

Pentru situația descrisă, este recomandat să selectați opțiunea „Inegal” la secțiunea privind repartizarea timpului de muncă, iar în plus să bifați atât „Ore de zi”, cât și „Ore de noapte”.
În cuprinsul contractului de muncă trebuie menționat în mod expres intervalul orar în care se desfășoară activitatea, precum și modul concret în care salariații își realizează programul de lucru.

1 Like