Buna ziua,
Am cateva intrebari legate de transmiterea concediilor medicale in noul Reges:
-
Cum procedam cand avem concediu medical la o persoana care are 2 functii in cadrul institutiei noastre? Introducem concediul la ambele contracte?
-
In cazul in care avem concediu medical “in continuare”, pe cele anterioare:
- le trecem pe rand, pana la cel initial, urmand pasii Suspendare - Incetare suspendare, pentru fiecare concediu anterior.
sau
- trecem toata perioada ex. a avut CM initial cu 01 aprilie 2025, apoi in continuare pana, inclusiv, pe 30 iunie 2025. Punem data inceput suspendare = 01.04.2025 si data sfarsit suspendare = 30.06.2025?
- Din cate am inteles:
-
codul de indemnizatie 08 se pune pe Legea 53/2003 art. 50 lit. a)
-
codurile de indemnizatie 01, 02, 03, 04, 05, 06, 12, 13, 14, 16 - Legea 53/2003 art. 50 lit. b)
-
codul de indemnizatie 07 - Legea 53/2003 art. 50 lit. c)
- codurile 15 si 17 - le putem pune tot pe Legea 53/2003 art. 50 lit. b)?
- Daca e nevoie sa facem o corectie, cum procedam? Spre exemplu, am introdus un CM care produce efecte inclusiv astazi, deci contractul este suspendat, dar am descoperit ca salariatul mai are un CM anterior, iar soft-ul nu imi permite sa il introduc si pe acela.
Va multumesc!
1. Concediu medical pentru un salariat cu două funcții în cadrul instituției
Dacă salariatul are două contracte individuale de muncă distincte, fie cu normă întreagă, fie cu normă parțială, concediul medical trebuie înregistrat pe ambele contracte.
Acest lucru este necesar deoarece incapacitatea de muncă se aplică tuturor activităților profesionale, nu doar uneia dintre funcții. Prin urmare, nu se poate considera că salariatul este apt pentru un contract și inapt pentru celălalt, atunci când există un certificat de concediu medical.
2. Înregistrarea concediului medical „în continuare”
Atunci când există mai multe certificate medicale cu același cod de indemnizație și ele sunt în continuarea unuia anterior, se recomandă să fie înregistrată o singură perioadă de suspendare care să acopere întreaga durată a concediului, de la data inițială până în prezent.
Exemplu :
- Concediu medical inițial cu început în 01.04.2025, urmat de certificate în continuare până la 30.06.2025.
- Se înregistrează o singură suspendare:
- Data început suspendare : 01.04.2025
- Data sfârșit suspendare : 30.06.2025
- Temei legal : art. 50 lit. a), b) sau c), în funcție de codul de indemnizație.
Nu este necesar să introduceți separat fiecare concediu medical intermediar , cu suspendare și încetare suspendare, deoarece aceasta complică inutil gestionarea contractului în REGES.
3. Corelarea codurilor de indemnizație cu temeiurile din Codul muncii (art. 50)
Asocierile corecte dintre codurile de indemnizație medicală și temeiurile legale din art. 50 Codul muncii sunt următoarele:
- Cod 08 → art. 50 lit. a)
- Coduri 01, 02, 03, 04, 05, 06, 12, 13, 14, 16 (boală obișnuită, accident muncă etc.) → art. 50 lit. b)
- Cod 07 (carantină) → art. 50 lit. c)
- Coduri 15 și 17 → art. 50 lit. b).
4. Cum se face o corecție în REGES Online
Pentru a corecta o înregistrare existentă în REGES Online, urmați pașii de mai jos:
- Accesați meniul și selectați opțiunea „Căutare”.
- Găsiți contractul vizat și selectați-l.
- În partea stângă, veți vedea istoricul tuturor modificărilor efectuate asupra acelui contract.
- Selectați înregistrarea pe care doriți să o corectați și apăsați pe cele 3 puncte din colțul căsuței.
- Alegeți opțiunea „Corecție înregistrare din istoric”, apoi faceți modificările necesare.
1 Like