Contract suspendat -ingrijire copil cu handicap-reevaluare

Buna ziua ,

Va rog sa ma ajutați cu următoarea situatie:am un contract suspendat cu Art.51 alin.(1)-concediu pentru îngrijirea copilului bolnav in vârsta de pana la 7 ani sau,in cazul copilului cu handicap,pt afecțiuni întercurente pana la împlinirea vârstei de 18 ani.

Intervalul de suspendare 26.02.2025-06.02.2027 pe baza certificatului de incadrare a copilului cu dizabilitati in grad de handicap cu data emiterii 06.02.2025;grad de handicap -accentuat-;cod grad handicap 2 ;valabil 2 ani de la data eliberarii.

Astăzi am primit un alt certificat ,dar emis in 19.11.2025 REEVALUARE,cu grad de handicap-grav cu asistent personal,cod grad handicap:11 ,valabil 2 ani de la data eliberării.

Neclaritatile sunt :

Greșesc dacă încetez suspendarea activa, chiar dacă are sfârșit suspendare 06.02.2027?

Pentru urmatoaree perioada de suspendare 03.06.2026-19.11.2027 conform ultimului certificat prezentat este corect a se suspenda având ca temei -OUG 111/2010 art.31 alin1-concediu pentru îngrijirea copilului cu dizabilitati, care a împlinit vârsta de 3 ani,pana la vârsta de 7 ani (copilul a împlinit 3 ani in 26.02.2026,nu știu daca are vreo importanta).

Care este procedura corecta?

Va mulțumesc!

Bună ziua!

Daca in prezent contractul individual de munca este suspendat in baza art. 51 alin. (1) lit. b) din Codul muncii, conform primului certificat de incadrare in grad de handicap, consider ca suspendarea poate fi prelungita in baza noului certificat emis in urma reevaluarii.

In acest caz, este recomandat sa emiteti o decizie de prelungire a suspendarii, in care sa mentionati datele noului certificat de incadrare in grad de handicap care justifica continuarea suspendarii.

De asemenea, este important sa aveti la dosar o cerere din partea salariatului prin care acesta solicita prelungirea suspendarii contractului individual de munca pentru noua perioada rezultata din certificatul prezentat.