Concedii medicale Reges Online

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire.
Daca am facut mutarea la noul Reges in 20.05.2025, si am introdus medicalele din aprilie si mai ale aceleiasi persoane (sunt si nitiale si in continuare) e bine sa le las declarate? sau e mai corect sa le radiez pe cele dinainte de migrare?
situatia este asa: In aprilie am CM initial cu 08.04 si in continuare cu 22.04, apoi cu 28.04 initial si cu 01.05 in continuare. In data de 26.05.2025 am primit si inregistrat CM initial cu 14.05 si CM in continuare cu 01.06.2025.
Corect este sa le las doar pe ultimele doua venite si inregistrate pe data de 26.05.2025?
Restul ar trebui sa le radiez din REGES On-line?
Si inca o nelamurire Data inceput suspendare si data sfarsit suspendare am trecut perioada de medical inceput - sfarsit, iar la data incetare suspendare am trecut a doua zi dupa sfarsit medical. Este corect?
Multumesc anticipat pentru raspuns!

Buna ziua,
In ceea ce priveste inregistrarea concediilor medicale in REGES Online, va reamintim ca, asa cum s-a mentionat si in cadrul intalnirii REGES Online din 26.05.2025, termenul de inregistrare a concediilor medicale incepe de la data la care angajatorul trece efectiv la utilizarea REGES Online. Cu toate acestea, pentru concediile medicale aflate in desfasurare la momentul migrarii, este necesara inregistrarea retroactiva a acestora, pentru a asigura continuitatea suspendarii.

Avand in vedere ca dvs. ati inregistrat retroactiv concedii medicale care au debutat anterior migrarii, din punct de vedere legal nu consideram ca este o greseala. Este o practica justificata, mai ales in contextul mentinerii corecte a istoricului suspendarilor.

Totusi, deoarece parerile sunt impartite, iar nu toate ITM-urile interpreteaza unitar recomandarile echipei REGES Online si ale Inspectiei Muncii, sfatul nostru este sa solicitati si un punct de vedere oficial din partea ITM-ului de care apartineti, pentru a verifica daca se doreste inregistrarea retroactiva a concediilor medicale incepand cu 01.04.2025.

In ceea ce priveste campurile pentru inregistrarea suspendarii:

• Data inceput suspendare si data sfarsit suspendare trebuie sa corespunda exact perioadei de concediu medical (de exemplu: 08.04.2025 – 21.04.2025),
  • iar data incetare suspendare se completeaza cu prima zi in care salariatul revine efectiv la munca (adica ziua imediat urmatoare ultimei zile de concediu medical).
1 Like

Multumesc mult pentru raspuns!