Clarificare pași operare Reges – suspendare CCC și încetare CIM

Bună ziua,

Vă rog să mă ajutați cu o clarificare privind situația unei angajate care are contract individual de muncă pe durată determinată până la 17.11.2026, și care va intra în concediu pentru creșterea copilului începând cu 20.04.2026.

Având în vedere că CIM încetează de drept înainte de finalizarea concediului pentru creșterea copilului (până la 2 ani), vă rog să-mi spuneți care sunt pașii corecți de operare în Reges pentru suspendare și pentru încetarea CIM.

Concret, întrebarea mea este:

• Înregistrez suspendarea începând cu 20.04.2026 și până la 17.11.2026, iar apoi, începând cu 18.11.2026, să încetez suspendarea și să înregistrez concomitent încetarea CIM?

• Sau există o altă procedură recomandată pentru astfel de situații, având în vedere că contractul se află în suspendare în momentul încetării?

• De asemnea, în decizia de suspendare trebuie să mentionez ca CIM este determinat?

Mulțumesc anticipat pentru sprijin.

Bună ziua!

Din punctul meu de vedere, puteți înregistra suspendarea începând cu data de 20.04.2026 și până la momentul în care copilul împlinește vârsta de 2 ani. Contractul individual de muncă va înceta de drept la data de 18.11.2026, ca urmare a expirării duratei determinate, iar cu aceeași dată se va opera și încetarea suspendării.