Marire minim pe economie la salariatii ce se afla in CM prelungit, certificate emise in continuare

Buna ziua,

Cum se poate face majorarea salariului la nivelul salariului minim pe economie pentru salariații aflați în concediu medical prelungit?

Am încercat să fac modificarea prin „Adăugare în istoric”, însă primesc eroare deoarece concediile medicale au fost deja introduse, iar la data actului adițional și a deciziei salariații figurau deja în concediu medical.

În cazul salariaților care au avut concedii medicale de câteva zile în luna curentă, am radiat înregistrarea din istoric, am operat majorarea salarială, apoi am reintrodus concediul medical.

Însă am doi salariați pentru care concediul medical aferent lunii iunie a fost adus și introdus în luna iulie, iar concediul continuă. Ar trebui să radiez înregistrarea concediului medical introdusă în iulie, să operez majorarea salarială, apoi să reintroduc atât concediul medical din iunie, cât și continuarea acestuia după 01.07?

Sau pot opera majorarea salariului la nivelul minimului pe economie doar la revenirea din concediul medical, dacă până atunci concediul este prelungit în continuare?

Vă mulțumesc!

Bună ziua!

În cazul în care contractul individual de muncă este suspendat, nu pot fi operate modificări ale acestuia pe perioada suspendării, inclusiv în ceea ce privește salariul de bază. Modificarea salariului se va efectua după încetarea suspendării, la data reluării activității de către salariat.

Buna ziua!

Multumesc pentru raspuns. Chiar si la cel minim? Nu va aparea ca si neconformitate, dupa data de 28.07?

Atât timp cât contractul este suspendat în continuare, nu ar trebui să apară ca și neconformitate.