Adaugarea unei modificari la cim privind o clauza

Cine ma poate indruma cu urmatoarea speta. La CiM urile existente s-a adaugat o clauza ca la incetarea contractului individual salariatul sa primeasca 8 salarii (in cazul de insolventa, etc). Inregistrez in reges online si cum ? Apoi la capitolul salariu sporuri indemnizatii daca nu este in lista derulanta a regesului cum creez o denumire de genul indemnizatie la incetare? Multumesc!

Bună ziua,

Consider că acea clauza menționată de dumneavoastră nu se încadrează în categoria sporurilor, ci mai degrabă în categoria compensațiilor acordate la încetarea contractului individual de muncă în anumite condiții.

Potrivit art. 67 din Codul muncii, salariații concediați pentru motive care nu țin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a șomajului și pot primi compensații, în condițiile prevăzute de lege și de contractul colectiv de muncă aplicabil.

În acest sens, puteți încheia un act adițional la contractul individual de muncă în care să fie menționate compensațiile acordate la încetare și condițiile de acordare. Alternativ, aceste prevederi pot fi introduse într-un act adițional la Regulamentul intern sau în contractul colectiv de muncă (dacă există), urmând ca salariații să semneze pentru luarea la cunoștință.

1 Like

Multumesc pentru raspuns. Chiar acum am vorbit la ITM si acelasi raspuns am primit. Sunt compensatii acordate in baza CCM. Am facut acte aditionale privind adaugarea si modificarea cim cu prevederea CCM si au fost semnate de parti si apoi la dosarul personal si la salariat. Multumesc mult. Cu drag Gabriel