Cim încetat în 2022.
La migrare s- a dublat, unul activ și altul încetat.
Primul are data încheierii egală cu data începerii, salarii corecte, dar apare activ.
Al 2 lea , date încheiere, data începerii, data incetarii corecte. Are un singur salariu greșit. Erau în realitate 4 salarii.
Știe cineva cum se procedează ?!
Este important ca, inainte de a face modificari asupra celor doua contracte (cel incetat si cel care apare activ), sa verificati cu atentie istoricul operatiilor inregistrate, corelat cu documentele existente la dosarul de personal. Scopul este ca istoricul contractului incetat sa fie complet si corect.
Daca identificati lipsuri sau erori in acest istoric (de exemplu salarii lipsa sau date gresite), puteti face corectiile necesare astfel:
-
Accesati Contracte → Cautare, selectati contractul in cauza si vizualizati operatiile inregistrate.
-
Apasati pe butonul ( … ) pentru a adauga sau corecta operatiile lipsa in istoric.
In ceea ce priveste contractul care figureaza acum ca activ desi nu ar trebui, va fi necesar sa operati mai intai incetarea acestuia. Dupa transmiterea incetarii, fiind un contract inregistrat eronat in baza de date, trebuie efectuata si radierea contractului.
Multumesc mult pt sfaturi dar problema e mult mai complicata.
1.Salariata a avut un contract vechi care a incetat si care la migrare s-a dublat, unul activ si altul incetat.
2.Dupa cateva luni salariata a revenit si i-am facut alt CIM care e activ si acum.
In mai 2025 cand am trecut la REGES toate erau NOI si nu am vazut si nici nu mi-am imaginat ca au loc dublari de CIM . Erau multe intrebari fata raspunsuri.
Chiar atunci a adus 2 concedii medicale( initial si in continuare) care trebuiau inregistrate in maxim 3 zile lucratoare. In graba am operat primul CM in contractul actual activ si al 2 lea CM in CIM vechi, dublat -activ. Pe aceta intentionam sa-l pastrez ,pt ca trebuiau minime corectii , sa-l incetez si sa ramana in extrasul salariatului, iar pe celalat sa-l radiez Dar in conditiile in care am operat gresit o suspendare singura solutie era radierea Cim vechi dublat activ.
Ramanea sa lucrez pe CIM vechi incetat dar care avea numai un salariu( data inceput buna, dar cu salariul de la incetare), Salariata trebiue neaparat sa aiba un extras pentru perioada lucrata pe vechiul CIM. Aici nu am putut decat cu radieri succesive . Daca radiezi , reintroduci datele si incetarea ,extrasul apare incorect, cu prima pozitie avand data incetarii. Cand am realizat , am radiat iar, am introdus CIM ul cu toate datele, fara incetare. Am radiat iar, am intodus totul , extrasul era ok. Dupa ceea am facut incetarea si a iesit extrasul cf cu realitatea.
Problema care ramane este ca in extras sunt listate toare modificarile .